جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

کاربردهای ارزیابی عملکرد

زمان مطالعه: 2 دقیقه

از اطلاعاتی که در نتیجه ی ارزیابی عملکرد کارکنان به دست می آید می توان در این موارد استفاده کرد:

1- برنامه ریزی نیروی انسانی: اگر ارزیابی، خوب طراحی و اجرا شود، میزان توانایی سازمان و ناتوانی منابع انسانی در آن شناسایی می شود و نقاط ضعف و قوت نیروهای درون تشکیلات آشکار می گردد؛ ارزیابی معلوم می کند که آیا فرد، مهارت، تخصص و سایر شرایط لازم را به منظور احراز سِمتی بالاتر دارد و یا این که باید پُست او تنزّل یابد و یا در همین سِمت بماند.

2- کارمندیابی و انتخاب: نتیجه به دست آمده از ارزیابی عملکرد در پیش بینی کارکرد آینده کسانی که قرار است انتخاب و استخدام شوند، مفید است؛ ارزیابی می تواند چگونگی عملکرد افراد با درجات تحصیلی مختلف را نشان دهد.

3- آموزش و بهسازی: به وسیله ی ارزیابی عملکرد، نیازهای آموزشی کارکنان سازمان به دست می آید و بر اساس آن می توان برنامه ی آموزش و بهسازی کارمندان را تدوین کرد؛ اگرچه ارزیابی کار کرد، روش آموزش را مشخص نمی کند، ولی اطلاعات مهمی در اختیار مدیر می گذارد؛ تا به برنامه ریزی آموزش بپردازد.

4- تشویق و تنبیه: ارزیابی عملکرد منجر به شناسایی ضعف ها و قوت های فردی در انجام وظایف محوله می شود و این امر مبنای تصمیماتی مانند ترفیع، تنزل مقام، پاداش و اخراج است.

5- تعیین آزمون های استخدامی: آزمون های استخدامی را می توان بر اساس فعالیت هایی که لازم است شخص بعد از استخدام انجام دهد مشخص کرد.

6- آموزش حین خدمت کارکنان: تعیین نیازهای آموزشی یک سازمان و مشخص کردن نوع مهارت هایی که آن مجموعه احتیاج دارد می تواند از طریق اطلاعات ارزیابی صورت بگیرد.

7- جبران خدمات: ارزیابی عملکرد کمک می کند تا میزان پرداخت حقوق و پاداش به افراد متناسب با کار کرد آن ها تعیین شود یا بر پایه ی شایستگی و یا نتایج کار آنان صورت گیرد.

8- بهبود ارتباطات: ارزیابی صحیح، مقدماتِ ارتباطاتِ سالم بین کارکنان دلسوز را فراهم می آورد و درک هدف های شخصی و فعالیت حرفه ای را بهبود می بخشد.

9- تعیین مسیر شغلی: عملکرد کارمند در شغل خویش نشان دهنده ی توانایی های بالفعل و بالقوه ی اوست و نقاط ضعف و قوت وی را نشان می دهد؛ با کسب اطلاعات در این زمینه می توان مسیر شغلی فرد را در سازمان ترسیم کرد.

10- شناساندن شغل به مدیر: با ارزیابی عملکرد، رئیس می تواند مشاغل را بهتر بشناسد و از آن چه زیردستانش باید انجام دهند آگاه شود.

11- بهسازی عملکرد: ارزیابی میزان کار، باعث تقویت کارکرد و موفقیت در کار می گردد و به افراد کمک می کند تا ضعف های خود را بشناسند و اصلاح کنند که در نهایت به اثربخشی و بهره وری بیشتر منجر می شود.

12- اندازه گیری عملکرد: ارزیابی میزانِ فعالیت، ارزش نسبی کار هر فرد را برای سازمان معین می کند و به ارزیابی دستاوردهای فردی کمک می نماید.